Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


02.11.2015
”HURMOSTELTASSA” KOLISEE!

S-KIEKKO JA D-KIEKKO KOHTAAVAT TOISENSA SEINÄJOEN VANHASSA JÄÄHALLISSA!

Seinäjoen jääkiekkoilun perinteikkään lippulaivan S-Kiekon edustusjoukkue pelaa Suomi-sarjaottelunsa D-Kiekkoa vastaan muistorikkaassa vanhassa jäähallissa lauantaina 7.11. klo 15.00.

Ottelulla halutaan juhlistaa 30-vuotiaan väliaikaiseksi tarkoitetun jäähallin historiaa ja samalla muistella S-Kiekon ja Vaasan Sportin keskinäisiä otteluita. Tunnetta ei puuttunut 1980-luvun puolivälin kamppailuista pelaajilta eikä aina yleisöltäkään.

Kuvaavaa oli pelaajien nujakoinnin jälkeen pienen jääkiekkofanin kysymys isältään:”Miksi jäähyaitiossa istuvilta pelaajilta tulee savua nenästä?” Isä vastasi diplomaattisesti ja totuudenmukaisesti pojalleen:” Höyryä se vaan on, sillä täällä on niin paljon pakkasta!”

Tuohon aikaan eivät edes pakkanen tai hallin kosteus estäneet innokkaita jääkiekkofaneja saapumasta seuraamaan maakunnan hegemoniakamppailua. S-Kiekon ja Sportin välinen II-divisioonan kärkiottelu keräsi hulppeat 1720 katsojaa, mikä on vielä tänäkin päivänä vanhan jäähallin jääkiekko-otteluiden yleisöennätys.

Tuon ajan kiekkosankareista mainittakoon vaasalaisista mm. Sportin silloinen kapteeni Juha Ilkka, joka on myöhemmin edustanut useita vuosia S-Kiekkoa sekä pelaajana että valmentajana, Jani Kiviniemi, Robert Salo, Jukka Seppo, Jan-Erik Österblad, Kenneth Westerback…

S-Kiekosta puolestaan ovat jääkiekkoväelle tuttuja nimiä Juha Laakso, joka on S-Kiekon nykyisen edustusjoukkueen manageri, Jari Anttila, Pasi Rasku, Ari Korkiamäki, Jari Keski-Hakuni, Juha Yrjölä, Jari Rämö, Mika Kangasmäki, Jari Parviainen, pelaajavalmentaja Risto Kuusisto...

S-Kiekon valmentajana toimi pitkänlinjan jääkiekkomies Keijo Korpiniemi ja joukkueenjohtajana jalkapallotuomarinakin asioitunut Markku Rauman.

Upean pelikauden 1985-86 päätteeksi Sport nousi I-divisioonaan. S-Kiekko puolestaan joutui jatkokarsinnoissa taipumaan Sapkolle, KooVeelle ja Kiekko-Vantaalle.

Kyseisenä pelikautena Seinäjoen jäähallissa koettiin hienoja hetkiä S-Kiekon järjestäessä 16-vuotiaiden neljän maan turnauksen. Osallistujamaat olivat Neuvostoliitto, Tshekkoslovakia, Ruotsi ja Suomi. Valovoimaisina tähtinä kiisivät jäähallin liukkaalla jäällä sellaiset jääkiekkoilun megatähdet kuten Teemu Selänne ja Pavel Bure! Pelikausi 1985- 1986 hienoine tapahtumineen oli varmasti merkittävä tekijä jääurheilun harrastajamäärien huimaan nousuun mentäessä kohti vuosituhannen vaihdetta.

S-Kiekosta ja jyväskyläläisesta D-Kiekosta on kuluvalla sarjakaudella muodostumassa kiistapari, joiden kohtaamisessa tunnetta ei varmasti tule puuttumaan. Joukkueet kohtaavat toisensa nykyisessä Suomi-sarjassa peräti kuusi kertaa. Jyväskylässä S-Kiekko kärsi kirvelevän tappion, joten lauantaina on velanmaksun aika.

Huomionarvoista on, että osa Sportin ja S-Kiekon 1980-luvun pelaajista on lupautunut tulemaan ”Hurmosteltan” tunnelmaan muistelemaan menneitä. Haastatteluja on siis luvassa. Seinäjoen Taitoluistelijoiden muodostelmaluisteluryhmäkin on erätauolla antamassa oman panoksensa vanhan jäähallin tunnelman muisteloissa.

Tunnelmiin 30 vuoden taakse voi palata Youtubessa S-Kiekko – Sport Rautaliiga 6.12.1985.

 

Kirjoittaja on ikinuori S-Kiekkolainen Pentti Huotari.


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com