Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


21.10.2016
S-Kiekko hamuaa takaisin voittojen tielle Naantalissa

S-Kiekon urakka Suomi-sarjassa jatkuu lauantaina Naantalissa, kun VG-62 isännöi seinäjokelaisia kello 17.30 alkavassa matsissa. S-Kiekko lähtee vierasmatkalle tappio niskassaan, sillä Porvoon Hunters haki viime lauantaina pisteet Seinäjoelta maalein 2–4.

– Tällä viikolla on palattu treeneissä niihin perusasioihin. Hunters-ottelu oli nihkeä ja nyt on yritetty palauttaa sitä intohimoa, jota myös toivon näkeväni, kommentoi S-Kiekon päävalmentaja Tuomas Takala.

Pirteästi kautensa aloittanut S-Kiekko lähtee otteluun ennakkosuosikkina, sillä eteläpohjalaiset ovat kahdeksan ottelun jälkeen vain kuusi pistettä sarjakärkeä jäljessä. VG-62 on taas aloittanut kautensa heikosti nappaamalla yhdeksästä ottelustaan vain seitsemän runkosarjapistettä.

Naantalilaiset ovat voittaneet sarjan häntäpään joukkueisiin lukeutuvan Joensuun Kiekkokoplan kahdesti, mutta muita vastustajiaan vastaan VG-62 on saanut poistua kaukalosta häviäjänä.

Yksi merkittävä tekijä lauantain väännössä on erikoistilannepelaaminen, jossa seinäjokelaisilla on vielä runsaasti parannettavaa. Esimerkiksi viime lauantain kamppailussa Hunters otti S-Kiekkoa vastaan 18 jäähyminuuttia, mutta seinäjokelaisten ruuti oli pitkään märkää. Kotijoukkue iski lopulta vain yhden ylivoimamaalin, vaikka porvoolaiset tarjoilivat S-Kiekolla useamman 5 vs. 3 -ylivoimatilanteen.

– Ylivoima on ollut kieltämättä vaikeaa. Me olemme puhuneet paljon kuvioista, mutta ylivoimapeli lähtee aina yksilön valinnoista, ja jos yksilön valinnat ovat vääriä, ovat kuviot yleensä silloin turhia, Takala jatkoi ja kertoi seinäjokelaisten kiinnittäneen ylivoimapeliin huomiota kuluneella viikolla.

S-Kiekko lähti kauteen nuorella joukkueella, minkä vuoksi joukkueen ylle ei aseteltu kovin suuria odotuksia. Joukkue on kuitenkin ollut positiivinen yllätys Suomi-sarjassa ja tehnyt kovaa tulosta kaukalossa.

Positiivisinta on se, ettei maksimaalinen huippu ole vielä lähelläkään. Joukkueen pelissä on vielä isoja parannuskohtia, joten potentiaali on korkealla.

– Meidän pelissä on ollut paljon hyviä pilkahduksia, mutta tasaisuutta kaivataan selvästi lisää.

S-Kiekolta ei ole vielä nähty ehjää 60-minuuttista tällä kaudella, mutta Takala muistuttaa, että prosessi on pitkä, joten malttia kaivataan.

Seinäjokelaiset pääsevät viikonlopun otteluihin hyvistä asetelmista, sillä sairastupa alkaa pikkuhiljaa olla tyhjillään. Ainoastaan kapteeni Henri Sandvikin kunto on vielä kysymysmerkki, mutta hänen tilanteensa katsotaan viimeiseen asti. Selvää kuitenkin on, että kapteenin paluu on jo lähellä.

Lauantain ottelun jälkeen S-Kiekko pääsee kotiareenalleen, kun KJT saapuu sunnuntaina Seinäjoelle. Sunnuntain ottelu alkaa kello 17.

SEURAA HEITÄ:

Jaska Ojanperä, S-Kiekko: Härmäläislähtöinen puolustaja on ottanut suuren stepin tällä kaudella paukuttamalla kahdeksassa ottelussa kuusi maalia ja kymmenen tehopistettä. Jaskan "hevosen potkua" kannattaa varoa, ja myös vastustaja tietää sen.

Anssi Köykkä-Luopa, VG-62: Kurikan Ryhdin kasvatti siirtyi täksi kaudeksi Norjasta Naantaliin. Iso ja monipuolinen sentteri on tuttu näky muun muassa Vaasan Sportin Mestis-paidasta, ja hän on tälle sarjatasolle kovan luokan vahvistus. Alkukauden otteluissa mies on pelannut vakuuttavasti piste per peli -tahtia.

 


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com