Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


04.11.2016
Vieraspelireissu alkaa Imatralta

smedia-punainen-pohja

S-Kiekon Suomi-sarja-taival jatkuu lauantaina, kun seinäjokelaiset kohtaavat Ketterän Imatralla. Sunnuntaina S-Kiekko pelaa Joensuussa Kiekkokoplaa vastaan.

Seinäjokelaisilla on edessään tärkeä vieraspelimatka, sillä viime otteluissa pistetili ei ole karttunut odotusten mukaan. Viimeisestä neljästä ottelusta on tarttunut mukaan vain yksi voitto ja neljä sarjapistettä. Huomioitavaa on ollut, että S-Kiekon viisi viimeistä ottelua ovat olleet huipputasaisia, joten myös huono tuuri on näytellyt pientä roolia.

Suunnanmuutoksen tekeminen lauantaina Imatralla on kovan työn takana, sillä vastassa on mestarisuosikkeihin lukeutuva nippu, jonka pelaajamateriaali on äärimmäisen kova. Ketterä onkin hävinnyt tällä kaudella vain kaksi ottelua, mikä kertoo kaiken oleellisen imatralaisten vireestä.

– Ainakin viime kaudella heillä oli erittäin luisteleva ja taitava joukkue, ja niin on varmasti nytkin. Siellä on satsattu joukkueeseen erittäin paljon, ja sitä täytyy arvostaa, kommentoi S-Kiekon päävalmentaja Tuomas Takala.

– Iso kaukalo tuotti viime kaudella Imatralla ongelmia, joten meidän täytyy löytää oikea balanssi pelaamiseen, jotta emme juoksisi kaukalossa ympäriinsä, Takala jatkoi.

Ketterässä pelaa sarjan parhaimpia yksilöitä, ja pistepörssin kärkipäässä heiluvatkin joukkueen ykköskentässä pelaavat Jesse Juntheikki ja Rudolfs Maslovskis. Etenkin Juntheikin kanssa saa olla koko ajan varuillaan, sillä hän saattaa olla tällä hetkellä koko sarjan pelätyin hyökkääjä. Mies on nakuttanut seitsemään pelaamaansa otteluun vaatimattomat 21 tehopistettä.

S-Kiekko on kohdannut tällä kaudella jo Nokian Pyryn ja Kalajoen JHT:n, jotka ovat Ketterän ohella sarjan suurimpia suosikkeja. JHT:ta vastaan S-Kiekko taisteli voitosta loppuun asti, mutta nokialaiset veivät seinäjokelaisia maalein 8-2. JHT-ottelu osoitti, että S-Kiekolla on kaikki eväät menestyä suurempiakin vastaan.

– En osaa sanoa, sopiiko altavastaajan rooli meille paremmin, mutta nämä ottelut ovat meille loistavia kasvun paikkoja. He liikuttavat kiekkoa hienosti, ja he ovat kokeneempia kuin me, mutta hyvänä päivänä taistelemme aina voitosta.

Vierasjoukkueella ei ole heittää askiin aivan yhtä kovia nimiä kuin vastustajalla, mutta S-Kiekossa luotetaan yhtenäiseen viisikkopeliin, mikä onkin ainut keino haastaa Ketterän kaltainen tähtinippu.

Yksilötaitoa vaaditaan kuitenkin maalinteossa, ja sitä eteläpohjalaisilta myös löytyy. Kapteeni Henri Sandvik palasi viime viikonloppuna askiin, mutta johtajuutta odotetaan myös herroilta Jarno Pitkäjärvi, Jaakko Svensk ja Petri Viitamäki, jotka ovat olleet hyvässä vedossa viime aikoina.

Yksi merkittävä tekijä Ketterä-ottelussa on valmistautuminen, joka ei ole S-Kiekolle paras mahdollinen. Joukkueen bussi starttaa kello 7 kohti Imatraa. Edessä on reilun kuuden tunnin matka, milloin on aina vaarana legendaariset “bussijalat”. Sunnuntain otteluun valmistautuminen on kuitenkin helpompaa, kun S-Kiekko suuntaa jo Ketterä-ottelun jälkeen Joensuuhun yöpymään.

– Lauantai menee hyvin pitkälti bussissa, joten siihen täytyy aina jotain keinoja keksiä, Takala päätti.

S-Kiekon kokoonpanosta puuttuu ainoastaan pitkäaikaispotilas Elias Laitamäki. Muu ryhmä on täysin terveenä.

 

SEURAA HEITÄ:

Toni Tikkanen, S-Kiekko: Monipuolinen S-Kiekko-kasvatti on aloittanut kautensa pirteästi iskemällä 11 ottelussa tehot 4+5. Tikkanen on niitä pelaajia, jotka pystyvät sekoittamaan Ketterän tähtipelaajien pääkopat, mutta samalla myös loistamaan kiekollisessa pelissä, joten seinäjokelaissentteriltä odotetaan lauantain ottelussa paljon.

Jesse Juntheikki, Ketterä: Suomi-sarjan kuumimman pelaajan kiekolliset taidot ovat maagiset, ja miehen peliäly on rautaa. Juntheikki iski viime kaudella Mestiksessä upeasti 42 tehopistettä, ja hän olisi tällä kaudella lähes jokaisen Mestis-joukkueen kärkihyökkääjiä, joten tämän kaverin kanssa seinäjokelaisten täytyy olla varuillaan.


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com