Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


04.12.2016
Sarjakakkonen mittaa S-Kiekon kunnon

atria_hrpr_tunnus_rgb

S-Kiekko onnistui katkaisemaan lauantaina tappioputkensa kaatamalla KHT:n Porissa, mutta tänään edessä on astetta suurempi haaste, kun Kalajoen JHT mittaa seinäjokelaisten kunnon.

Joukkueet kohtaavat Lapualla, ja ottelu alkaa kello 17.

Sunnuntain haaste on selvästi suurempi, sillä lauantaina vastassa oli sarjan häntäpään joukkueisiin kuuluva joukkue, ja tänään vastaan asettuu sarjakakkonen, joka on Imatran Ketterän ja Nokian Pyryn ohella Suomi-sarjan suurimpia mestarisuosikkeja.

S-Kiekon päävalmentaja Tuomas Takala näkee, että lauantain kaltaisella pelillä JHT on lyötävissä.

– Sellaisen pelin jatkuessa olemme vahvoilla. Samanlainen raikkaus, tahto ja yritteliäisyys riittävät varmasti, Takala alleviivasi.

Ratkaisutekijäksi nousee jälleen vanha tuttu piirre, ylivoimapeli. S-Kiekolla on ollut erittäin tehotonta ylivoimapeliä, eivätkä seinäjokelaiset ole onnistuneet iskemään viimeisessä kolmessa ottelussaan ainuttakaan ylivoimamaalia. Vaikka eilen ylivoimamaaleja ei tullutkaan, oli silläkin osa-alueella huomattavasti parempi meno päällä.

– Kun viisikkopeli on hyvää, on ylivoimakin parempaa. Ylivoimapelin toimiminen on yhteydessä pelivireeseen, joten kunhan vain pelaamme kokonaisuutena hyvin, niin ylivoimakin tulee toimimaan, Takala sanoi.

JHT:n isoin vahvuus on sen tasaisuus. Joukkue on voittanut lähes kaikki ottelunsa, joissa se on ollut ennakkosuosikkina, eikä joukkue ole hävinnyt tällä kaudella kuin kolme kertaa. Tappiot ovat tulleet Ketterälle, Pyrylle ja Huntersille, mikä kertoo joukkueen erinomaisesta latautumisesta jokaiseen peliin.

Siinä missä S-Kiekko on hävinnyt tällä kaudella monia tiukkoja otteluita, on JHT pystynyt kääntämään tiukat ottelut edukseen. Kalajokelaisilla on runsaasti kokemusta, mikä nousee aina tiukoilla hetkillä esiin. JHT on lähtökohtaisesti illan suuri suosikki, mutta altavastaajan asema on aina sopinut S-Kiekolle, joten luvassa on taatusti erittäin tasainen vääntö tänäänkin.

Oman mausteensa otteluun tuo myös lapualaisyleisö, joka saa nähdä vanhojen Virkiä-starojen otteita tänään jäällä. S-Kiekon riveissä seurannassa ovat etenkin Jaska Ojanperä ja Juuso Hakanen, jotka ovat tehneet Virkiä-nutussa kovaa jälkeä. JHT:n riveissä luistelee Tommi Rintasalo, joka muistetaan Lapualla kovana pistelinkona.

SEURAA HEITÄ:

Jaska Ojanperä, S-Kiekko: Tänä päivänä Suomi-sarjan puolustajien eliittiin kuuluva Ojanperä on pelätty mies vastustajien leirissä. Mies muistetaan Lapualla junioritähtenä, joka nousi nuorena Virkiän edustusjoukkueen avainpelaajaksi. Sittemmin Ojanperä siirtyi naapuriseura Kauhavan Hela-Kiekkoon, josta matka vei ennen S-Kiekkoon siirtymistä Kalajoelle, joten Jaska tunnetaan myös vastustajan leirissä paremmin kuin hyvin.

Tommi Rintasalo, JHT: 23-vuotias taitava ja nopea hyökkääjä kävi aikoinaan pelaamassa Ässien junioreissa, minkä jälkeen hän palasi lakeuksille. Loistavat otteet Virkiän edustusjoukkueessa avasivat paikan JHT:stä, jossa hän pelaa nyt kolmatta kauttaan. Rintasalo on onnistunut myös Suomi-sarja-tasolla erinomaisesti, ja tälläkin kaudella hän on iskenyt 19 ottelussa 11 maalia ja 15 tehopistettä.


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com