Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


04.12.2016
Nukahdukset maksoivat liikaa – JHT korjasi voiton kotiin

atria_hrpr_tunnus_rgb

S-Kiekko esitti sunnuntaina Lapualla hyviä otteita, kun sarjan kärkiryhmiin kuuluva Kalajoen JHT vieraili lakeuksilla. Hyvät otteet eivät kuitenkaan tuoneet palkintoa, kun JHT nappasi voiton maalein 5-7 (1-1, 2-4, 2-2).

S-Kiekon päävalmentaja Tuomas Takala harmitteli ottelun jälkeen joukkueensa nukahduksia.

– Meidän puolustuspeli vielä vähän hermoilee, mikä on ratkaiseva tekijä. Jäällä tapahtuu nukahduksia, kuten vastustajan pelaajan jääminen meidän maalille vapaaksi, mitä ei voi tapahtua. Puolustuspelistä puuttuu kärsivällisyyttä, siinä on vielä paljon tekemistä.

– Me loimme lukuisia maalintekopaikkoja, ja me hukkasimme niitä aivan käsittämätön määrä. Varmaan viisi tyhjää maalia oli tarjolla, mutta ei uponnut. Viiteen tehtyyn maalin pitää olla tyytyväinen, mutta seitsemän omiin on liikaa.

Ottelun ratkaisukohdaksi jäi toisen erän loppu, kun vieraat iskivät toisen erän viimeisellä minuutilla kaksi maalia päästen erätauolle 5-3-johtoasemasta.

– Se toisen erän loppu oli meiltä erittäin huono vaihe. Merkattiin huonosti ja ei oltu kärsivällisiä, Takala harmitteli.

Positiivista oli kuitenkin se, että S-Kiekko osoitti jälleen potentiaalinsa pistämällä huippuseuran koville.

– Me jopa dominoimme välillä tapahtumia, mutta sekään ei riitä. Pojat eivät saa siitä mitään palkintoa.

S-Kiekko tuli avauserään hyvällä jalalla luoden monia huippupaikkoja. Avausmaali syntyi kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Eemeli Alasen rannelaukaus viivasta vei S-Kiekon 1-0-johtoon.

JHT tuli avauserässä vielä tasoihin, mutta Henri Sandvik pääsi viemään isännät jälleen johtoon toisessa erässä iskemällä kiekon läpiajon päätteeksi reppuun.

Tämän jälkeen JHT näytti ottavan pelinhallinnan itselleen, ja joukkue onnistuikin tekemään nopeasti kaksi maalia nousten johtoasemaan. JHT:n kaikki kolme ensimmäistä maalia merkittiin Teemu Siiroselle.

Vaikka JHT:lla oli hyvä meno päällä, pystyi S-Kiekko kampeamaan pelin tasoihin ajassa 33:08, kun Samu Vähämaan napakka rannelaukaus upposi JHT-veskari Petrus Lintosen selän taakse.

JHT:n iskettyä toisen erän loppuun kaksi maalia olivat seinäjokelaiset pahassa tilanteessa, kun kolmas erä polkaistiin käyntiin. Tilannetta ei helpottanut se, että vieraat pääsivät iskemään pelin jo 3-6:een viimeisen erän alkajaisiksi.

Moni uskoi kalajokelaisten laskettelevan voittoon, mutta S-Kiekko järjesti jälleen hienon loppukirin. Juuso Hakanen ja Jaska Ojanperä onnistuivat iskemään ylivoimalla maalin mieheen, ja seinäjokelaisilla oli vielä rutkasti aikaa leipoa tasoitusosuma. Se jäi kuitenkin kovasta yrityksestä huolimatta haaveeksi, ja JHT pääsi iskemään kiekon vielä tyhjään rysään.

Seinäjokelaiset esittivät Lapualla hyvää peliä, jossa oli lukuisia hyviä asioita. Esimerkiksi ylivoimaonnistumiset olivat pitkästä aikaa tärkeitä. S-Kiekko taiteili viidestä maalistaan kolme ylivoimalla.

Takala näki, että sunnuntain ottelu noudatti tuttua kaavaa.

– Tällä kaudella on ollut paljon tällaisia otteluita. Pelataan hyvin, nukahdetaan, joudutaan takaa-ajoasemaan ja noustaa takaa hyvin.


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor
Seinäjoen KTK Oy
Rolls
Team Sportia Seinäjoki
Toyota_kotisivu
MA_kt1
Kuortane

 Hotel Sorsanpesä

I-print

Staffpoint