Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


14.09.2017
Terveisiä toimistolta osa 2

Syksy on kulunut Suomen Cupin ja harjoitusotteluiden muodossa. S-Kiekko pääsi Suomen Cupissa jopa odotettua pidemmälle. Se on aivan totta, että Suomen Cupissa S-Kiekolla oli hyvä tuuri. Jääkiekkoliiton suorittamissa arvonnoissa S-Kiekko kohtasi kolme alemman sarjatason joukkuetta. Vasta puolivälierissä tuli seinä vastaan, kun vastaan luisteli Mestis-joukkue. Jokainen joukkue tietää, että ei ole helppoa lähteä selkeänä ennakkosuosikkina otteluihin. Joukkue osoitti henkisen vahvuutensa ja taisteli tiensä aina Suomen Cupin puolivälieriin. Espoo United oli meille vielä liian kova pala. Kokemuksena Mestis-joukkueen kohtaaminen oli oikein opettava ja jokainen pelaaja ja toimihenkilö tietävät, että töitä on vielä tehtävänä. Aivan jokaisella osa-alueella. Suuntamme on tällä hetkellä oikea, mutta matka on vasta alussa. Paljon on mäkiä ja vuoria vielä kiivettävänä, jos S-Kiekko halutaan nähdä Suomen Cupin välierissä tai ylemmällä sarjatasolla tulevaisuudessa. Suomi-sarja on todella kova sarja, jossa on todella hyviä joukkueita. Sarja kovenee vuosi vuodelta. Organisaationa olemme valmiita tekemään töitä ja uskomaan omaan tekemiseemme. Tämä ei tapahdu hetkessä, mutta ensimmäisiä onnistumisen merkkejä on jo havaittavissa.

Kun itse tulin seuratoimintaan mukaan, käytin tunteja ja tunteja tutustumalla seuraan, josta tietämykseni oli lähinnä perustasolla. S-Kiekolla on ollut hyviä ja huonompia hetkiä. Historiaa seuralta löytyy useampi vuosikymmen ja halusin päästä sisään siihen, miten seura on tässä pisteessä ja mitä historiassa on tapahtunut. En halua sen enempää ottaa kantaa siihen, mitä on tehty hyvin ja mitä on tehty huonosti, mutta ymmärsin jotain merkittävää tutustuessani seuraan. S-Kiekosta on turha puhua erikseen junioreina tai edustuksena. Organisaatiot toimivat erillisinä, molemmissa organisaatioissa on omat työntekijänsä, organisaatiot hoitavat omat raha-asiansa yms., mutta yksi asia yhdistää ja tulevaisuudessa pitää vielä vahvemmin yhdistää. Logo rinnassa. Seuran työntekijät, vanhemmat, isovanhemmat, vapaaehtoiset ja monet muut laittavat vuosittain tuhansia tunteja seinäjokisen jääkiekon hyväksi. He haluavat olla mukana, haluavat mahdollistaa harrastamisen ja haluavat kehittää toimintaa. Vain ja ainoastaan yhteistyöllä pystytään saavuttamaan niitä tuloksia, joihin molemmat organisaatiot pyrkivät. Junioreiden pitää olla osana edustuksen arkea ja edustuksen osana junioreiden arkea. Yhteisiä tavoitteita, yhteisiä toimintatapoja ja yhteistä halua kehittää seinäjokista jääkiekkoa. Kun yhteistyö on vahvaa, ja se perustuu haluun auttaa ja luottamukseen, mikään ei ole mahdotonta. Lyhyessä ajassa toimintaan on löydetty paljon uusia elementtejä, jotka toivon mukaan näkyvät toiminnassamme tulevaisuudessa.

Viimeisen muutaman kauden ajan S-Kiekon menestys Suomi-sarjassa on jäänyt laihaksi. Usean kauden ajan kesäloma on alkanut runkosarjan jälkeen. Tässä vaiheessa on enää turhaa palata edellisiin kausiin ja miettiä syitä viimeisimpien kausien huonoon menestykseen. Pitää keskittyä asioihin, joihin pystymme seurana vaikuttamaan eli tulevaisuuteen. Viime keväänä tapasin useita pelaajia, useita toimihenkilöitä ja useita ihmisiä, jotka ovat olleet tai ovat edelleen S-Kiekon toiminnassa mukana. Keskusteluiden jälkeen tulin yhteen lopputulokseen. Jos asioille ei tehdä mitään, on turha myöskään odottaa suurta muutosta toimintaan. Tulevalla kaudella tulemme kokeilemaan useaa uutta asiaa, joita on osittain jo pienimuotoisesti kokeiltu. Pyrimme kehittämään edelleen viestintää, olemaan aktiivisempia sosiaalisessa mediassa, kehittämään ottelutapahtumia, tarjoamaan yhteistyökumppaneille enemmän... Tässä on vain muutama esimerkki, joita olemme uudistaneet ja olemme edelleen uudistamassa. Tarkoituksena on kehittää organisaatiota kokonaisuutena. Toivottavasti toimiston kautta pystymme tätä kautta vaikuttamaan positiivisesti myös joukkueeseen ja urheilulliseen menestykseen. Pelaajien ja toimihenkilöiden pitää pystyä jokaisessa ottelussa antamaan 110%, joten miksi toimisto ei antaisi myös itsestään samaa?

Joukkueen rakennuksessa olemme tehneet täysikäännöksen verrattuna edellisiin kausiin. Strategisesti muutimme suuntaa viime kauden päätteeksi. Halusimme löytää pelaajia, jotka haluavat edelleen kehittyä ja eivät välttämättä ole saaneet siihen kunnon mahdollisuutta. On kyseessä sitten liian pieni rooli, loukkaantuminen tai muu vastaava syy. Miksi? Vaikeudet ja vastoinkäymiset kasvattavat pelaajana ja ihmisenä. On ollut hienoa päästä tutustumaan näihin pelaajiin ja kuulla heidän tarinansa. Tarinat katsomo- ja farmikomennuksista, vaikeista loukkaantumisista, luottamuksen puutteesta ja monesta muusta vastaavasta, ovat vaikuttaneet pelaajaan itseluottamukseen ja pelaajan kehitykseen. Monet ovat miettineet jopa lopettamista. Näitä tarinoita olisi hienoa joskus julkaista, mutta monelle pelaajalle se voi olla ainakin vielä liian vaikea paikka. Näiden pelaajien elämä on rakentunut jääkiekon ympärille ja monelle vastoinkäymiset ovat olleet todella vaikea paikka. S-Kiekko haluaa olla organisaatio, joka tarjoaa mahdollisuuksia. S-Kiekko haluaa olla se organisaatio, jossa ei vain tuijoteta tilastoja tai saavutuksia. Haluamme auttaa näitä pelaajia tavoittelemaan unelmiaan ja taistelemaan yli vastoinkäymisistä. Me annamme mahdollisuuden. Tämä tulee näkymään myös jäällä. Lupaan sen.

Olemme tänä vuonna panostaneet vahvasti valmennukseen. Vahvan valmennuksen kautta, pyrimme tarjoamaan jokaiselle pelaajalle mahdollisuuden todistaa itselleen ja muulle joukkueelle se tahtotila, joka jokaiselta pelaajalta löytyy. Olemme löytäneet hyviä ja intohimoisia ihmisiä valmennusryhmään. On hienoa seurata, kuinka valmennusryhmä on sitoutunut joukkueeseen ja haluaa auttaa joukkueen jokaista pelaajaa. Välittäminen, auttaminen ja avun tarjoaminen ovat niitä arvoja, joita haluamme toiminnassamme näkyvän. Vaikka organisaatiomme on pieni, on se sitäkin yhteisöllisempi. Hallilla ei ole asiaa, johon ei apua saisi joko valmennukselta, joukkuejohtajilta tai huoltajilta. Joukkueeseen on tullut paljon uusia pelaajia, jotka tulevat yllättämään varmasti monen epäilijän tulevalla kaudella. Positiivisuus on palannut toimintaamme ja S-Kiekon ilme on tällä hetkellä hyvä ja odottavainen tulevan kauden osalta. Suomi-sarjan runkosarja alkaa 23.päivä Seinäjoella ja tiedän, että olemme valmiina. Toivottavasti myös katsomossa ollaan valmiina!

Henri Peltomäki
Toiminnanjohtaja
SeiHockey Oy


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com