Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


23.01.2018
Opiskelu on helppo yhdistää jääkiekkoiluun Seinäjoella!

Seinäjoki kaupunkina kehittyy ja kasvaa koko ajan. Seinäjoki on kasvukeskusten kärkeä Suomessa ja vahva kehitys näkyy monella eri osa-alueella. Joka puolella Seinäjokea tapahtuu ja kaupungin monipuolisuus luo viihdyttävän ympäristön asukkaille ja yrityksille. Kaupunki elää ja hengittää urheilua.

- Seinäjoella kaikki on lähellä. Koulut, jäähallit ja muut liikuntapaikat, matkakeskus, tapahtumat kesällä ja talvella, asunnot ja palvelut, kaikki löytyy kaupunkikeskustasta. Seinäjoella arki sujuu. Suorapuheisten ja yritteliäiden seinäjokisten kanssa pärjää kyllä. Seinäjoella tehdään ja onnistutaan, kertoo Seinäjoen kaupungin elinvoimajohtaja Erkki Välimäki.

Seinäjoki tarjoaa eri-ikäisille nuorille ja aikuisille erinomaisen ympäristön opiskelun ja urheilun yhdistämiseen. Kehittyvät olosuhteet ja monipuolinen koulutustarjonta tukevat omien tavoitteiden saavuttamista niin urheilun kuin opintojen osalta. Opintojen ja jääkiekon yhdistämisestä on hyviä kokemuksia esimerkiksi S-Kiekon edustusjoukkueessa pelaavalla Tomi Poikosella.

- Olin erittäin tyytyväinen ammattikorkeakouluun ja aikaani SeAMKissa. Jääkiekon ja koulun yhdistäminen oli vaivatonta ja harjoitus- ja ottelutapahtumista ei tarvinnut koskaan olla pois opintojen vuoksi. SeAMKissa oli todella tiivis opiskelijayhteisö ja opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja, kommentoi vastavalmistunut tradenomi Poikonen.

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on mahdollistanut monelle S-Kiekon pelaajalle koulutuksen urheilun ohessa. Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Tutkinto-ohjelmista kolme on englanninkielisiä. Lisäksi usean kaksoistutkinto-ohjelman suorittaminen on mahdollista. Voit tutustua tarkemmin Seinäjoen ammattikorkeakouluun tästä.

Seinäjoen lukio on kouluttanut useita S-Kiekon entisiä ja nykyisiä pelaajia. Seinäjoen lukiossa opiskelee noin 800 opiskelijaa, joka mahdollistaa todella monipuolisen kurssitarjonnan. Lukio on tunnettu mahdollisuudesta opiskella ilmaisutaitoa, mutta myös laajasta kansainvälisestä toiminnasta. Seinäjoen lukioon voit tarkemmin tutustua tästä. S-Kiekon edustusjoukkueen hyökkääjä Niklas Peltola, kehuu aikaansa Seinäjoen lukiossa.

- Seinäjoen lukio on paikka, missä kiekkoilijan on hyvä opiskella. Sijainti on täydellinen jäähallin ja keskustan välissä. Kiekkoilumahdollisuudet Seinäjoen lukion ohella ovat hyvät. Jokaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus akatemiaharjoituksiin, johon kuuluu aamujäät ja oheisharjoitukset. Seinäjoella on hyvät mahdollisuudet kouluttautua ja samalla urheilla hyvässä organisaatiossa, kommentoi joulukuussa 2016 ylioppilaaksi valmistunut Peltola.

Seinäjoella ammatillista koulutusta tarjoaa S-Kiekon yhteistyökumppani Sedu. Sedu tarjoaa monipuolisesti eri alojen ammatillisia koulutuksia ja mahdollistaa todella hyvin jääkiekon yhdistämisen opiskelun oheen. Sedun käytävillä törmää usein S-Kiekon junioripelaajiin, jotka päivisin opiskelevat ja iltaisin suuntaavat jäähallille harjoittelemaan. Ammatillisia koulutuksia on tarjolla nuorille ja aikuisille. Tästä voit tutustua tarkemmin Seduun ja koulutustarjontaan.

- Koulun ja jääkiekon yhteensovittaminen onnistuu Sedussa loistavasti. Tarjotaan esimerkiksi mahdollisuutta käydä aamujäillä ja muutenkin ymmärretään, että opiskelijoilla saattaa olla tavoitteita myös opiskelun ulkopuolella. Tavoitteita tuetaan koulussa ja pyritään yhteensovittamaan urheilu ja opiskelu, kommentoi Sedussa ensimmäistä vuotta opiskeleva S-Kiekon edustusjoukkueen hyökkääjä Elias Märijärvi.

S-Kiekko seurana pyrkii kehittämään entisestään toimintaansa edustus- ja junioripuolella, jotta urheilun yhdistäminen opiskeluun ja työelämään olisi entistä helpompaa. Seinäjoki tarjoaa erinomaisen ympäristön toiminnan kehittämiseen. Hakuaika lähestyy kovaa vauhtia, joten tutustu ja löydä oma koulutuksesi Seinäjoen monipuolisesta koulutustarjonnasta. Tarkemmat ohjeet tulevan kevään yhteishakuihin löydät tästä.

Tervetuloa opiskelemaan ja pelaamaan jääkiekkoa Seinäjoelle!


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com