Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


23.04.2018
Parkkali janoaa menestystä – ”Tavoitteet asetettu korkealle”

Tulevaan kauteen valmistautuminen on jo käynnissä. S-Kiekon oma kasvatti Janne Parkkali on kulkenut S-Kiekon pelaajapolun alusta loppuun ja haluaa olla osana S-Kiekon nostamista takaisin Suomi-sarjan huipulle.

- Olen aloittanut jääkiekkoilun S-Kiekon kiekkokoulusta ja vuosi vuodelta edennyt pelaajapolulla ikäluokasta toiseen. Minulla on aina ollut hyviä valmentajia ja olen aina kokenut Seinäjoen minulle olevan paras paikka kehittyä. En ole kokenut muualle lähtemistä tarpeellisena, koska Seinäjoella toiminta on laadukasta ja apua on aina saanut läheltä, kertoo Parkkali.

22-vuotias seinäjokinen kokee saaneensa juniorivuosistaan hyvät valmiudet kiekkoilijan uralleen ja toivoo, että S-Kiekon junioripolkua seuraisi useampi pelaaja aina edustukseen asti. Parkkalille edustusjoukkueesta löytyi useampi esikuva, kun hän aloitteli kiekkoilua Seinäjoella.

- ”Tuppua” (Tuomas Takala) olen seurannut aina Ässät-vuosista lähtien ja minulle ”Tuppu” on ollut esikuva. ”Tuppu” on esimerkillään näyttänyt ammattilaisuuden vaatimustason ja koen todella hienona, että olen päässyt myös hänen valmennettavakseen akatemia- ja juniorivuosina. Lisäksi seurasin nuorena edustusjoukkueen pelaajista Jussi Pernaata ja Tomi Jaakkolaa. He olivat kovia pelimiehiä, kertoo Parkkali.

Parkkali nousi S-Kiekon edustusjoukkueeseen kaudeksi 2017-2018 ja kokee Suomi-sarjan todella hyväksi ja haasteelliseksi sarjaksi. Hänen mukaansa, moni aliarvio Suomi-sarjan haasteellisuutta ja ei tiedosta, kuinka kovasta sarjasta on kyse. Parkkali vertaisi sarjaa hieman yliopistokiekkoon, jossa vauhtia on paljon, mutta myös virheitä sattuu. Parkkali kokee sarjan olevan yleisöystävällinen.

- Suomi-sarjassa pelinopeus on todella kova ja taitotaso sarjassa nousee vuosi vuodelta korkeammaksi. Suomi-sarjassa on todella paljon erilaisia joukkueita ja sen huomaa organisaatioista. Osa joukkueista haluaa kehittää toimintaansa ja nostaa toimintaa lähemmäs Mestis-tasoa. Osa taas tyytyy Suomi-sarjaan ja vakiinnuttamaan paikkansa sarjassa. Seinäjoella sen huomaa kaikesta toiminnasta, että tavoitteet ovat korkealla ja toiminta kehittyy koko ajan. Tulevaisuus näyttää mielestäni valoisalta, hän jatkaa.

S-Kiekon oman kasvatin sopimus S-Kiekon kanssa on kauteen 2019-20 asti. Parkkali on asettanut itselleen kovat tavoitteet tulevaan kauteen ja haluaa ottaa kovempaa roolia seinäjokisten edustusjoukkueessa. Hän kokee kilpailun pelipaikoista hyväksi asiaksi.

- Viime kaudella tavoitteeni oli vakiinnuttaa pelipaikka ja osoittaa, että pystyn pelaamaan Suomi-sarjassa. Tulevalla kaudella haluan ottaa isompaa roolia ja lyödä itselleni paineita myös tulosvastuusta. Tämä vaatii kovasti töitä, mutta olen valmis tekemään sen, mitä se vaatii. Kilpailu pelipaikoista on kovaa, mutta koen sen vain hyvänä asiana. Mitään ei tässä joukkueessa saa ilmaiseksi, jatkaa Parkkali tulevan kauden tavoitteistaan.

Olosuhteet ovat ollut yksi rajoittava tekijä S-Kiekon toiminnassa. Parkkali kokee Jouppilanvuoren jäähallin olevan todella suuri askel koko toiminnan eteenpäin viemiseksi. Myös kotiyleisön ja Seinäjoen tuki antaa lisävirtaa jokapäiväiseen tekemiseen. Kannattajat tuovat aina sen pienen lisän peleihin ja suuressa kuvassa mahdollistavat koko seinäjokisen kiekkoilun.

- Odotan innolla parempia olosuhteita ja erityisesti sen positiivista vaikutusta päivittäiseen toimintaan. Entistä paremmat olosuhteet mahdollistavat monipuolisemman harjoittelun ja tarjoavat paremmat olosuhteet myös katsojille. Erityisesti haluaisin, että katsomoon saataisiin lisää opiskelijoita, jotka toisivat vähän meteliä halliin. Itsekin, kun opiskelen ammattikorkeakoulussa niin tiedän, kuinka sosiaalista ja heittäytyvää porukkaa kanssaopiskelijoista löytyy. Toivon mukaan saadaan katsomoon uusia naamoja ja aiemmat katsojat löytävät hallille myös tulevalla kaudella, kun taistelu Suomi-sarjassa alkaa, jatkaa Parkkali. 

S-Kiekon sopimustilanne


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com