Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


07.05.2018
Putkonen haluaa isompaa roolia – ”Nälkä kasvaa syödessä”

S-Kiekko on aloittanut harjoittelemisen tulevaa kautta varten. Seinäjoella koko uransa kiekkoillut Joona Putkonen, kiinnostui jääkiekosta ala-asteella ja siitä lähtien S-Kiekon kasvatti on viettänyt aikansa Kärjen jäällä ja hallilla. Harrastus rupesi kiinnostamaan kaveriporukan kautta.

- Kovia pihapelejä pelattiin nuorena Kärjen jäällä. Paljon oli porukkaa ja saatiin hyvät pelit aina aikaiseksi. Kovia matseja väännettiin ja pelit jatkuivat aina niin pitkään, kun valot sammuivat kentältä. Pihapeleissä mukana olivat muun muassa Laitamäen veljekset ja Karri Kuhalampi (entinen S-Kiekon edustusjoukkueen pelaaja). Pihapeleistä otettiin seuraava steppi ja siirryin sitten pelaamaan S-Kiekkoon. Siitä lähtien S-Kiekossa olen pelannut ja nauttinut ajastani, kertoo Putkonen.

21-vuotias hyökkääjä kokee, että juniorivuosinaan hänellä on ollut hyviä valmentajia ja hän on päässyt pelaamaan haastavia sarjoja. Juniorivuosista Putkoselle on jäänyt paljon hyviä kavereita, vaikka kavereista osalla on jo takanapäin. Edustusjoukkueen entisistä pelaajista vain yksi nousee yli muiden.

-Muistan, kun käytiin perheen kanssa katsomassa SHT:n pelejä. Seurasin peleissä Nevalan Mikkoa, joka oli silloin melkoinen tekijä. Mikko teki paljon pisteitä ja ehkä siksi juuri Nevala on jäänyt hyvin mieleen. Jo silloin haaveilin pääsystä edustusjoukkueeseen, muistelee Putkonen.

Putkonen debytoi kaudella 2016-17 S-Kiekon edustusjoukkueessa, mutta vasta kaudella 2017-18 ”Pude” vakiinnutti paikkansa kokoonpanossa. A-Nuorista vaihtaminen miesten peleihin ei ollut helppoa. S-Kiekon omalle kasvatille Suomi-sarjan taso tuli yllätyksenä.

- Katsomosta Suomi-sarja ei näytä niin kovatasoiselta, kun kentältä. A-Nuorten peliä ei voi edes verrata edes Suomi-sarjaan, koska kaikki osa-alueet ovat kovempia miesten peleissä. Pelirytmi on huomattavasti kovempi ja vauhtia Suomi-sarjassa on huomattavasti enemmän. Lisäksi peli on paljon taktisempaa kuin aiemmin. Olen oppinut arvostamaan Suomi-sarjaa enemmän pelaajana, kertoo Putkonen.

”Pude” solmi hyvissä ajoin jatkosopimuksen ja haluaa entistä enemmän tulevalta kaudelta. Hän on kauteen päättyneeseen tyytyväinen, mutta janoaa enemmän tulevalta. Putkonen uskoo, että tulevalla kaudella S-Kiekko nähdään sarjataulukon yläpäässä.

- Ensi kauden tavoite on nousta isompaan rooliin ja näkyä entistä enemmän myös tilastoissa. Nälkä kasvaa syödessä ja ensi kaudella haluan kuulua avainpelaajiin, kun lähdetään hakemaan Suomi-sarjasta menestystä. Joukkue edellä mennään, mutta itselle on asetettu kovat tavoitteet, jatkaa Putkonen.

Tuleva kausi on S-Kiekolle monella tapaa erilainen kuin aiemmat. Atria-hallin peruskorjaaminen on käynnissä ja syksyllä edessä on muutto toiseen halliin, kun Jouppilanvuoren jäähalli valmistuu. Toiminta kehittyy koko ajan ja tuleva kausi voi olla S-Kiekolle käännepiste.

- Olosuhteet ovat huomattavasti paremmat Jouppilanvuoren jäähallissa ja koko joukkue odottaa innolla uusiin olosuhteisiin pääsyä. Erityisesti punttisali ja lämmittelytilat tuovat merkittävän muutoksen arkeen. Tämä on merkittävä muutos koko S-Kiekon organisaatiolle ja koko seuralle. Tulevalla kaudella kaukaloon luistelee ärsytetty ja nälkäinen S-Kiekko, joten toivottavasti nälkää riittää myös katsomossa. Ensi kaudella Seinäjoella ei pyydellä anteeksi, päättää Putkonen.

Onko kausikortti vielä hankkimatta?

 


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com