Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


25.05.2018
Märijärvi vaatii tasaisuutta – ”Haluan olla parhaimmillani joka pelissä”

S-Kiekko on harjoitellut useamman viikon ajan yhdessä S-Kiekon A-Nuorten kanssa. Joukkueen mukana harjoittelee myös paljon pelaajia, jotka hakevat pelipaikkaa S-Kiekon tulevan kauden kokoonpanosta. Kesäharjoituksissa mukana ovat myös tulevan kauden sopimuspelaajat, joista nuorimpiin kuuluu S-Kiekon oma kasvatti Elias Märijärvi.

”Märä” on tuttu näky ollut jo vuosia Seinäjoen jäähalleilla. Jääkiekon harrastaminen alkoi oman isän ja muun suvun vahvasta jääkiekkotaustasta. Hallilan kenttä tuli Märijärvelle tutuksi nuorena ja siitä lähtien jääkiekko on ollut isossa roolissa nuoren miehen elämässä.

- Perheen kanssa tuli käytyä paljon pelailemassa ja myöhemmin tuli käytyä yksinkin harjoittelemassa Hallilan kentällä. Tämän lisäksi pikkuveljen kanssa usein väännettiin kotona ja siitä jäi myös muistoksi jälkiä seiniin ja oviin. F-junioreissa liityin joukkueeseen ja siitä lähtien S-Kiekossa menin ikäluokka kerrallaan ylöspäin, kertoo Märijärvi.

Marraskuussa 19 vuotta täyttävä hyökkääjä muistelee juniorivuosiaan hyvällä. Märijärvi korostaa valmentajien merkitystä hänen urallaan, koska juniorivuosinaan valmennus on ollut erinomaista. Lisäksi juniorivuosinaan Märijärvi pelasi todella paljon eri tasoisia otteluita, jotka ovat vieneet häntä pelaajana eteenpäin. Edustusjoukkueen peleissä ”Märä” kävi lähes aina joukkuekavereidensa kanssa, kun omat pelit eivät osuneet päällekkäin.

- Edustusjoukkueen peleissä oli yksi pelaaja yli muiden ja hän oli Mikko Smura. Hänen pehmeät kätensä tekivät vaikutuksen minuun. Lisäksi Smura oli junioreiden kanssa tekemisissä. Olen hieman katkera, kun joukkuekaveri sai joskus hänen mailansa, nauraa Märijärvi.

Märijärvi siirtyi S-Kiekon B-junioreista HPK:n B-junioreihin kaudeksi 2016-17. Hämeenlinnassa kausi ei mennyt odotuksien mukaan, koska loukkaantumiset kiusasivat nuoren hyökkääjän harjoittelemista ja pelaamista. Kokemuksena kausi Hämeenlinnassa oli kuitenkin opettavainen.

- Kausi oli vaikea, koska loukkaantumiset vaivasivat jatkuvasti ja olin pitkiä aikoja poissa kaukalosta. Vaikka kausi oli vaikea, opin myös paljon asioita jäällä ja jään ulkopuolella. Kasvoin henkisesti paljon Hämeenlinnassa vietetyn kauden aikana, kertoo Märijärvi.

Märijärvi siirtyi Hämeenlinnasta S-Kiekon edustusjoukkueeseen päättyneeksi kaudeksi. Ensimmäinen kausi miesten mukana oli vaihteleva. Alkukauden pilasivat sairastelut, mutta loppukaudesta ”Märä” koki päässeensä paremmin mukaan. Kuitenkin kausi antoi paljon uskoa Märijärvelle tulevaisuuteen.

- Suomi-sarja on todella kova sarja. Vaikka kausi oli vaikea, pystyin itselleni osoittamaan, että pystyn Suomi-sarjassa pelaamaan. Päättyneellä kaudella tapahtui myös paljon hyviä asioita, jotka antavat uskoa tulevaan kauteen, kommentoi Märijärvi.

Märijärvi solmi yksivuotisen jatkosopimuksen S-Kiekon kanssa maaliskuun lopussa. Seinäjokinen tavoittelee pitkästä aikaa ehjää kautta ja vaatii itseltään tasaisuutta. Joukkueen vähimmäistavoitteeksi Märijärvi sanoo tulevalla kaudella playoff-paikan saavuttamisen.

- Haluan olla jokaisessa pelissä parhaimmillani ja ottaa seuraavan askeleen pelaajana. Viimeisimmät vuodet ovat olleet vaikeita, joten tavoitteena on henkilökohtaisesti pelata ehjä ja tasainen kausi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pyrin vain pelaamaan, vaan haluan myös tulosta. Tulevalla kaudella nautitaan pelaamisesta ja näytetään se myös vastustajille, uhoaa Märijärvi.

Tuleva kausi on myös nuorelle hyökkääjälle poikkeuksellinen, koska S-Kiekolla on edessään siirtyminen tien toiselle puolelle ja Jouppilanvuoren jäähalliin. S-Kiekon kasvatti odottaa pääsemistä uudistettuun jäähalliin ja kokee muutoksen edistävän koko seinäjokista jääurheilua.

- Kun viettää paljon aikaa hallilla, olosuhteiden merkitys on valtava. Pelaajat viettävät hallilla aikaa yli kymmenen tuntia viikossa, joten jäähalli on iso osa meidän pelaajien arkea. Olen todella innoissani, että muutos tuli juuri nyt. Organisaatio on tällä hetkellä vahvassa kehityksessä. Tulevalla kaudella tarvitaan myös seinäjokisten kannustusta, jotta pisteitä jää Seinäjoelle. S-Kiekon tarinassa alkaa nyt uusi luku ja sen eteen tehdään töitä, päättää Märijärvi.

Tue

 

 

 


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com