Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


01.06.2018
Viitamäki vaatii kokeneilta pelaajilta onnistumisia – ”Tuleva kausi on tärkeä S-Kiekolle”

S-Kiekon nuoresta joukkueesta löytyy tulevalla kaudella myös kokeneita pelaajia. Yksi kokeneimmista pelaajista, on marraskuussa 26 vuotta täyttävä Petri Viitamäki. Päättyneellä kaudella kapteenina toiminut Viitamäki, on pelannut 205 ottelua Suomi-sarjassa ja kaikki S-Kiekon paidassa. Seinäjokinen kiinnostui jääkiekosta, kun molemmat isoveljet aloittivat harrastamisen S-Kiekossa.

- Vietin nuoruuteni Kärjen kentällä ja siellä oli aina kovat pelit käynnissä. Paljon tuli vietettyä aikaa ”Pötsin” (Eemeli Pöytälaakso) kanssa. Kärjen alueelta ei löytynyt kauheasti jääkiekkoa harrastavia, mutta aina saatiin pelit kuitenkin käyntiin. Kiekkokouluun tulin noin 4-vuotiaana ja siitä lähtien S-Kiekossa olen pelannut, kommentoi Viitamäki.

25-vuotias S-Kiekon oma kasvatti muistelee juniorivuosiaan lämmöllä. Erityisesti erilaiset valmentajat ovat jääneet hänen mieleensä. Erityisesti ”Peten” mieleen on jäänyt Henri ”Hemppa” Takala, joka nuoresta iästään huolimatta, toi paljon uusia asioita Viitamäen peliin. Toinen valmentaja, jonka Viitamäki mainitsee, on Tommi Pärmäkoski. Pärmäkoski valmensi Viitamäkeä S-Kiekon B-junioreissa, kun Viitamäki nousi nuorempana vuotta vanhempien mukaan. ”Pete” kävi aktiivisesti edustuksen peleissä, koska isä Seppo toimi silloin edustuksen huoltajana.

- Tero Järvelä on minulle ollut aina idoli ja esikuva. Muistan, kun joskus sain häneltä Montrealin puumailan. Se oli silloin todella kova juttu. Lisäksi muistan, kun Ari Tikkala ratkaisi SHT:lle mestaruuden kaudella 2004-2005. S-Kiekon edustusjoukkueella on aina ollut minulle iso merkitys ja paljon hyviä muistoja on monista eri peleistä, jatkaa Viitamäki.

”Pete” siirtyi S-Kiekon B-junioreista Porin Ässien junioreihin kaudeksi 2009-10 ja vietti Porissa kolme vuotta. Viitamäelle vuodet opettivat paljon ja erityisesti kasvua henkisellä puolella tapahtui merkittävästi. Seinäjoen ja Porin kiekkokulttuurit olivat tuolloin todella erilaisia ja se yllätti Viitamäen.

- Porissa vietetyt kaudet olivat hyvin erilaisia, mihin olin S-Kiekossa tottunut. Paljon tehtiin voimaharjoittelua ja treeni oli todella tiukkaa. Lisäksi kaukalon ulkopuolella piti opetella täysin uusia asioita, koska piti pitää huolta itsestään. Kuitenkin muistelen hyvällä Porissa vietettyjä vuosia, mutta oli myös mukava palata takaisin Seinäjoelle, muistelee Viitamäki.

Tuleva kausi on Viitamäelle jo seitsemäs kokonainen kausi S-Kiekon edustusjoukkueessa. Viitamäki kokee, että tuleva kausi on todella tärkeä S-Kiekolle. Nuori joukkue ylsi viime kaudella lähes playoffeihin ja koko organisaatio meni paljon eteenpäin päättyneellä kaudella. Erityisesti Viitamäki asettaa paineita joukkueen kokeneimmille pelaajille.

- Päättyneellä kaudella joukkueessa oli paljon potentiaalia ja oli todella lähellä, että olisimme päässeet tavoitteeseen eli playoffeihin. Nyt joukkue on vuoden kokeneempi ja nälkää riittää tulevalla kaudella. Erityisesti kokeneiden pelaajien pitää pystyä näyttämään esimerkkiä nuoremmille ja kantamaan tulevalla kaudella vastuuta, jotta menestys palaa Seinäjoelle. Kesällä tehdään kovasti töitä, jotta syksyllä ollaan valmiita pelaamaan pisteistä, kertoo Viitamäki.

- Viimeisien vuosien aikana, pelaajat ovat ottaneet isoja askeleita ja kehittyneet aivan uudelle tasolle. Esimerkiksi Arttu (Ahonen) nousi päättyneellä kaudella joukkueen tärkeimpien pelaajien joukkoon, ja oli joukkueen paras maalintekijä. Kehitystä on tapahtunut myös monen muun kohdalla. Syksyllä varmasti nähdään jälleen uusia kasvutarinoita, jatkaa Viitamäki.

S-Kiekon kapteeni kokee, että Suomi-sarja on vuosien aikana muuttunut entistä kovemmaksi. Erityisesti otteluissa vauhti on huomattavasti kovempaa kuin muutama vuosi sitten. Tämä ei Viitamäen mukaan ole S-Kiekolle ongelma, koska seinäjokisten joukkue on hyvin luisteluvoimainen.

- Suomi-sarjassa on paljon hyviä pelaajia ja useassa joukkueessa myös kokemusta korkeimmilta sarjatasoilta niin Suomesta kuin ulkomailta. Erityisesti kärkijoukkueissa on paljon osaamista, joten joka viikonloppu pitää pystyä antamaan parhaansa, jos haluaa poistua hallilta kolme pistettä rikkaampana, kertoo Viitamäki.

Viitamäki on jo vuosia pelannut S-Kiekossa ja tulevalla kaudella myös Viitamäki aloittaa kautensa uusissa olosuhteissa, kun S-Kiekko siirtyy Jouppilanvuoren jäähalliin. Muutos on todella toivottu, koska Viitamäki pitää olosuhteiden merkitystä valtavana kehitysaskeleena koko S-Kiekon organisaatiolle.

- Paremmat olosuhteet tuovat uutta intoa tulevaan kauteen valmistautumiseen. Uskon, että uudet olosuhteet tuovat uusia katsojia myös halliin ja meidän pitää pystyä näyttämään, että S-Kiekko pystyy paremmissa olosuhteissa saavuttamaan myös paremman tuloksen. Toivon, että tulevalla kaudella seinäjokiset saapuvat halliin pitämään ääntä ja tukemaan ”oman kylän poikia”, kun Suomi-sarja lähtee käyntiin. Tulevalla kaudella Seinäjoki ei ole helppo paikka vierasjoukkueille pelata, päättää Viitamäki.


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor

Paloff

 Seipark 2
 Fresh
 Sporttikorneri

Databros

 Rakennus Pihlaja

Vapo 2

 

 Ipsorum

 

Power

 Wall
 Käyttöauto 2
 Canorama
 ledimedia

 

roima 2

 

Nevera

 

 

Pohjan rakennuskone

 innolink

 

 Go on 2

 Hotel Sorsanpesä
 Seamk

 

epop

 Koneita.com