Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


21.09.2014
Sarja-avauksessa jatkoaikatappio

Suomisarjakausi pyörähti vihdoin ja viimein käyntiin S-Kiekon osalta, kun ensimmäiseen otteluun luisteli vastaan HC Satakunta. Vierailijoiden joukkue on täynnä kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta ja taitoahan Satakunnan joukkueesta on löytynyt aina.

Ottelu oli aika perinteinen kauden aloituskamppailu. Enemmän vauhtia ja kohellusta, kuin taitavaa yhteispeliä.

S-Kiekko koki ensimmäisessä erässä heti todella pahan takaiskun, kun viime kaudella kovat pisteet takonut Olli Aalto loukkasi jalkansa vaarattoman näköisessä tilanteessa. Aalto talutettiin pukukopin puolelle, eikä hän kyennyt peliä tämän jälkeen jatkamaan. Sairasloman pituus selviää lääkärissä käynnin jälkeen, toivottavasti selvittäisiin pienellä poissaololla.

S-Kiekko oli ensimmäisen erän lievästi hallitsevampi ja voitti erän Jussi Pelto-Arvon ensimmäisen suomisarjamaalilla erän 1-0. Toki vierailijoilla oli omat paikkansa, mutta Juuso Hyyppä kotijoukkueen maalissa torjui kaikki yritykset helposti.

Toiseen erään kotijoukkue yritti lisätä vauhtia ja tiputtaa sillä isokokoisemman vierailijan kyydistä. Kotijoukkueelle siunaantui erän puolessa välissä mainio paikka siirtyä kahden maalin karkumatkalle, kun KeuPa-laina Jussi Viitasta rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Viitasen hyvä yritys harhautuksella päätyi kuitenkin ohilaukaukseen. Tovi tästä S-Kiekko siirtyi kahden maalin karkumatkalle Pelto-Arvon toisella maalilla ja peli näytti kääntyvän väkisin kotijoukkueelle. S-Kiekon maalin jälkeen kotijoukkueelle osui todella musta puoliminuuttinen, kun vieraat latoivat nopeasti kaksi maalia ja peli oli taas täysin auki.

Kolmatta erää hallitsi vierasjoukkue, koska kotijoukkue otti aivan liikaa jäähyjä ja taitava vierailija pääsi hallitsemaan peliä. Vierailijat loivatkin tukun todella vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Hyyppä kotijoukkueen maalissa venyi muutamaan todelliseen paraatipelastukseen ja pelasti kotijoukkueelle ainakin pisteen.

Jatkoajan vierailijat pääsivät aloittamaan ylivoimalla ja nyt 4-3 ylivoimalla se vihdoin onnistui. Atte Valli pääsi pakin paikalta nousemaan ja laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Hyypän.

Kotijoukkueen valmentaja Niklas Hudd ei ollut hirvittävän tyytyväinen omiensa ottamiin jäähyihin varsinkaan kolmannen erän osalta.

S-Kiekon puolustuksen kokemattomuus näkyi kovasti ainakin ensimmäisessä pelissä, kun sille tuotti välillä kovia vaikeuksia saada luotua peliä ylöspäin.

Hudd tuskaili myöskin, nyt Aallon loukkaantumisen myötä joukkueen kapeutta. Muutamaa kokeneempaa puolustajaa ja hyökkääjäähän tuo orkesteri vielä kaipaisi.

Tuomaristo päätuomari Niko Sylanderin johdolla selvisi ottelusta todella kiitettävin arvosanoin. Tuomareita haukutaan usein, mutta heille pitää myös muistaa antaa kiitosta kun on sen aika.

Ottelun tilastot>>

 


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor
Seinäjoen KTK Oy
Rolls
Team Sportia Seinäjoki
Toyota_kotisivu
MA_kt1
Kuortane

 Hotel Sorsanpesä

I-print

Staffpoint