Avaa valikko
S-Kiekko

Uutiset


28.05.2015
”MAAILMAN PARAS AMATÖÖRISARJA”

SUOMI-SARJAN SUUNNITTELUPALAVERI 15-16 pidettiin sunnuntaina 24.05. Suomen jääkiekon Mekassa - Tampereella.

Paikalla olivat lähes kaikki tulevan kauden Suomi-Sarja -joukkueet.

Tässä kooste, mitä palaverissa todettiin ja päätettiin

Suomi-sarjalle saadaan omat nettisivut, jääkiekkoliitto on varannut domainin www.suomisarja.fi käyttöönsä. Suomi-Sarja joukkueet ovat aktiivisesti mukana omien uutistensa ja tiedotteidensa kanssa.

Tämä on hyvä pohja sarjan imagon kohottamiselle. Lisäksi liitto esitti toivomuksena, että seurat toisivat viestinnässä mm. pelaajille positiivisesti sen mitä tarjotaan (valmennus, mahdollisuus) eikä sitä että ”ei meillä ole varaa maksaa”. Epävirallinen slogan ”MAAILMAN PARAS AMATÖÖRISARJA” käyttöön soveltuvin osin.

Urheilullisesti todettiin, että yksilohkoinen Suomi-Sarja on erinomainen ja kaikille ollut hyvä malli. Seurojen palautteen mukaan yksilohkoisuus ei juuri lainkaan lisää matkakustannuksia. Yksilohkoista koko kauden kestävää sarjaa on helpompi markkinoida ja myydä. Pudotuspelit olivat menestys useilla paikkakunnilla.

Kaudella 15-16 sarjassa pelataan 16:n joukkueen kaksinkertainen sarja (30 ott.) jonka lisäksi pelataan neljässä neljän (4) joukkueen lohkoissa kaksinkertaiset välisarjat (6 ottelua), pelimäärä on siten 36 ottelua (Mestis 50).

Välisarjalohkot:
a) AIK, JHT, Kiekkokopla, IPK
b) D-Kiekko, S-Kiekko, KOOVEE, PYRY
c) Karhu HT, VG-62, FPS, HCIK
d) TuusKi, Hunters, HC Vantaa, Ketterä

Sarjan kahdeksan parasta pudotuspeleihin. Puolivälierät ja välierät pelataan paras kolmesta –järjestelmällä aikataulusyistä. Yksiosainen loppuottelu ja pronssiottelu. Jos Jukurit nousee liigaan, nousee sarjan voittaja suoraan Mestikseen (lisenssimenettely), tässä tapauksessa toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet pääsevät karsintaan siten että M12 – SS2 ja M11 – SS3. Jos Jukurit ei nouse Liigaan, pronssiottelua ei pelata ja finaalijoukkueet karsimaan (M12-SS1 ja M11-SS2)..

Runkosarja alkaa 19.9. ja päättyy näillä näkymin 21.2.2016.

Sijoille 9.-12 sijoittuneet lopettavat kauden runkosarjaan. Sijoille 13-16 sijoittuneet pelaavat neljän joukkueen kaksinkertaisen (6 ottelua) alemman jatkosarjan jonka kaksi parasta säilyy ja kaksi huonointa joutuu karsintaan yhdessä II divisioonan parhaiden kanssa.

Otteen laati: Jyrki Rauhala


Takaisin uutisiin

 

Pääyhteistyökumppanit

 

Pirjon Pakari

Atria

Minimani_kotisivu

Skiekko2013_web_härmän_liikenne

Energia_kotisivu

Lakea

Skiekko2013_web_abc
 BSTR Luova Konttori
Corredor
Seinäjoen KTK Oy
Rolls
Team Sportia Seinäjoki
Toyota_kotisivu
MA_kt1
Kuortane

 Hotel Sorsanpesä

I-print

Staffpoint